Jahodové řezy s citronovou polevou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžíce pudinkového prášku (vanilkový)
- Jahodová náplň:
- 500 g rozmixovaných jahod
- 40 g cukru
- 1 pudinkový prášek (vanilkový)
- Tvarohovo-pudinkový krém:
- 300 ml mléka
- 60 g cukru
- 1 pudinkový prášek (vanilkový)
- 250 g tvarohu
- 50 g másla
- 40 g moučkového cukru
- Poleva:
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce horké vody
- citronová šťáva
- marmeláda (jahodová)
Postup Jahodové řezy s citronovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme sníh s polovinou cukru. Utřeme žloutky s druhou polovinou cukru a vmícháme lžíci pudinkového prášku. Přidáme polohrubou mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na hluboký plech a upečeme dozlatova.
Připravíme jahodovou náplň. Rozmixované jahody, cukr a pudinkový prášek uvaříme a necháme vychladnout. Připravíme tvarohovo-pudinkový krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Tvaroh, máslo a cukr umícháme a zašleháme vychladlý pudink.
Upečený a vychladlý piškot podélně rozkrojíme a vrstvíme náplně. Spodní část namažeme jahodovou náplní, na to namažeme tvarohovo-pudinkový krém a přiklopíme vrchní částí. Povrch pomažeme marmeládou a polijeme citronovou polevou z cukru, vody a citronové šťávy. Necháme ztuhnout v lednici.