Jahodové dvoubarevné pohlazení recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 1 hrnek (250 ml) cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku (125 ml) oleje
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 celý prášek do pečiva
- 2-3 lžíce kakaa
- Poleva-krém:
- 1 litr mléka
- 5 lžic cukru
- 2 jahodové pudinky (-na pudink)
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- jahody (čím víc,tím lépe)
- cukru tolik, jak máme rádi sladké
- 1 želatinová poleva
- 100 ml vody
Postup Jahodové dvoubarevné pohlazení
Postup přípravy receptu
-
Cukr, mléko, vejce, olej a vanilkový cukr rozmícháme a přidáváme mouku s práškem do pečiva a všechno prošleháme.
Na plech s pečícím papírem vylijeme 2/3 těsta a do 1/3 co nám zbývá přimícháme kakao a buď vylijeme, nebo dáváme lžící na světlé těsto, aby bylo téměř po celé ploše.
Pak si uděláme polevu/krém: Nejprve si uvaříme jahodový pudink a želatinovou polevu, necháme úplně vychladnout, pak rozmixované jahody s cukrem + vanilkovým cukrem a vše i se zakysanou smetanou přidáme k pudinku a prošleháme.
Nalijeme na upečený moučník, každou porci ozdobíme ovocem (např. jahody + kiwi) a dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout, pak rozkrájíme.