Jáhly s mrkví, kedlubnem a tofu recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 80 g jáhel
- 2 mrkve - nejlépe karotky
- 1 větší kedluben
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky ume octa
- 1 lžička koření na grilovanou zeleninu
- 100 ml smetany
- 120 g uzeného tofu
- bylinky podle chuti
- sůl
Postup Jáhly s mrkví, kedlubnem a tofu
Postup přípravy receptu
-
Jáhly vsypeme do cedníku a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak dáme vařit do 200 ml osolené vody. Občas zamícháme a vaříme téměř do měkka. Přikryjeme poklicí a necháme dojít.
Mrkev a kedluben oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. V kastrolu si rozehřejeme 1 a 1/2 lžíce másla, vložíme mrkev, posypeme cukrem a chvilku restujeme, pak přidáme kedluben, ume ocet, koření, zalijeme smetanou a chvilku povaříme. Zelenina musí zůstat trochu křupavá a smetana zhoustnout.
Na zbytku másla opečeme tofu nakrájené na malé kostičky, já ho mírně solím, ale nemusí se.
Do zeleniny vmícháme uvařené jáhly, opečené tofu a prohřejeme.
Dosolíme a přidáme bylinky podle chuti, já dala pažitku.