Jablkovo-sezamové sušenky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrníčky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ hrníčku moučkového cukru
- 120 g másla
- 2 větší jablka
- 1 žloutek
- ½ hrníčku nadrobno nasekaných sušených jablek
- sezamová semínka
Postup Jablkovo-sezamové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Maslo a cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania pridáme žĺtok, múku s práškom do pečiva a masu preložíme na dosku.
Pridáme jablká nastrúhané na jemnom strúhadle, nasekané sušené jablká a spolu vymiesime na cesto. Ak by bolo cesto príliš pevné, dostrúhame ešte trocha jablka (záleží na veľkosti jabĺk).
Z cesta formujeme guľôčky s priemerom cca 3 cm, jemne ich sploštíme a obalíme v sezame.
Poukladáme na plech a pečieme na 180°C asi 10 minút. Kontrolujeme, aby sa nespálili.