Jablkové bochánky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 40 g cukru
- sůl
- 20 g droždí
- 250 ml mléka
- 60 g másla
- Náplň:
- 4 jablka
- skořicový cukr
- Na potření:
- 1 žloutek
- 1 lžíce sladké smetany
Postup Jablkové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Pripravíme si kysnuté cesto tak, že všetky prísady vypracujeme naraz (bez prípravy kvásku, driždie len predtým rozdrobíme v mlieku a premiešame) a necháme ho cca 50 minút kysnúť.
Medzitým si jablká ošúpeme, narežeme na malé kocky a zmiešame so škoricovým cukrom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 16 rovnakých kúskov, naplníme ich jablkami a uložíme ich na plech tak, aby sa nedotýkali navzájom.
Necháme ich ešte 20 minút kysnúť.
Žĺtok vymiešame so smotanou, bochníčky potrieme a pečieme ich v rúre na 200°C.