Jablková buchta Aááááá recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
6 PL cukru
5 PL vody
6 PL hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 menší jablíčka
1 KL mleté skořice
1 PL cukru
tuk
mouka nebo strouhanka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme elektrickým šlehačem do husté pěny (minimálně 10 minut). Pak přidáme vodu a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto naskládáme oloupaná a nakrájená jablíčka. Posypeme skořicí a cukrem.

  3. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dorůžova (cca 15 minut). Vychladlý moučník můžeme ještě před podáváním ozdobit např. šlehačkou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!