Jablečný křehký koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- na těsto:
- 140 g hl. mouky
- 140 g másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 žloutek
- 1 lžička vody
- 1 lžička octa
- špetka soli
- náplň:
- cca 5 nastrouhaných jablek
- smíchaných se skořicí a oslazených dle chuti
Postup Jablečný křehký koláč
Postup přípravy receptu
-
Postup: Ze všech přísad vymícháme ručně nebo robotem hladké těsto, které odložíme cca na 30 minut do ledničky. Mezitím si připravíme jablka (můžeme postříkat citronovou šťávou, aby tolik nehnědly). Půlku těsta vyválíme do kulaté dortové formy a vytáhneme do krajů. Propícháme vidličkou a naplníme jablky, vyválíme kolo z druhé půlky těsta a překryjeme jím jablka. Po stranách se snažíme pospojovat se spodní vrstvou. Opět opatrně propícháme.
Pečeme na 165°C cca 40 minut. Můžeme poprášit skořicovým cukrem. Je výborný ještě teplý, ale i po vychladnutí.