Jablečné hromádky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 21 dkg polohrubé mouky
- 12,5 dkg Hery
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- špetku soli
- citronová kůra
- trošku citronové šťávy
- 1/2 kg jablek (oloupaných, vykrájených)
- hrst rozinek
- rum
- 7 dkg čokolády na vaření (nebo Margot - já dala půl na půl)
- cukr (na posypání nebo čokoládová poleva)
Postup Jablečné hromádky
Postup přípravy receptu
-
Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme jablka, rozinky namočené v rumu, čokoládu nakrájenou na kousky a ještě jednou promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžící malé hromádky kousek od sebe. Pečeme v předehřáté troubě, na 180-190°C, asi 30-35 minut.
Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme čokoládovou polevou.