Italské špagety s baklažánem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaPostup Italské špagety s baklažánem
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat vypotit 20 min. Pak vymačkat vodu a na olivovém oleji opéct do měkka. Přendat do talíře, rozkrájet na kousky a přidat stroužek nastrouhaného česneku.
Na zbylém oleji orestovat stoužky česneku nakrájené na plátky.
Mezitím ohřát rajčatovou omáčku (pokud ji už máte předem připravenou a zavařenou, pokud ne, tak holt uvařit, ale příprava se pak značně protáhne:-)).
Promíchat uvařené špagety s rajčatovou omáčkou, na to dát pečené kousky lilku, osmahlý česnek a strouhlý parmezán. Tohle jídlo jsem si dala letos v Itálii a je to bomba. Nenapadlo by mě, jak je to chutné.