Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
- 100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
- 1 lžička chia mouky (Adveni Medical)
- 80 g cukru (nejlépe třtinového)
- 80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu
- 1 lžíce oleje
- voda podle potřeby
Postup Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto.
Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.
Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky.
Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.