Hrušky v horkém čokoládovém krému recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1 sklenice půlených hrušek (0,7 l)
- 1 PL citron - šťávy
- 1 PL cukru
- na špičku nože skořice
- 1 PL pistácií (dle chuti)
- Na krém:
- 1/4 l šlehačky
- 2 PL medu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g hořké čokolády
Postup Hrušky v horkém čokoládovém krému
Postup přípravy receptu
-
Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.
Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke šlehání), med a vanilkový cukr necháme přejít varem.
Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.
Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.
Obměna: hrušky dáme bezprostředně před servírováním do mističek z bezé (zakoupených u cukráře) a polijeme krémem.