Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 8 hrušek
- 1 citron
- 250 g cukru
- 3 polévkové lžíce tymiánu
- Čokoládový krém:
- 200 ml mléka
- 200 ml smetany na šlehání
- 40 g cukru
- 3 žloutky
- 250 g nastrouhané čokolády
Postup Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián.
Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec.
ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné.
Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne – 12 hodin.
Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru.
Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme.
Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.