Hruškový koláč se zakysanou smetanou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g cukru
- 3 lžíce studené vody
- Náplň:
- 280 ml zakysané smetany
- 3 žloutky
- 120 g moučkového cukru
- 60 g hladké mouky
- Na ozdobu:
- 3 hrušky
- strouhaný kokos
Postup Hruškový koláč se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy o průměru 24 cm.
V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou potom nalijeme na koláč.
Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 4 díly a poté nakrájíme na plátky.
Smetanovou náplň nalijeme na koláč a na ní rozložíme hrušky. Poté posypeme strouhaným kokosem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.