Hruška v kabátku recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

pěkně zralé hrušky
rozválené lístkové těsto
skořicový cukr
vejce na potření
zavařenina
zmrzlina
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.

  2. Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.

  3. Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!