Hruščák s tvarohem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 160 g vody
- 70 g měkkého sádla
- 80 g cukru
- špetka soli
- 400 g hladké mouky
- 15 g droždí
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- lžíce pudinku Creme Olé
- 2 lžíce cukru
- 300 ml hruškových povidel
- Posýpka:
- polohrubá mouka
- moučkový cukr
- máslo
Postup Hruščák s tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme. Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.
Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).