Hříbkové ragú s valašskou kyškou recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 300 g mladých tvrdých hříbků
- 1 menší cibule
- 2 dl valašské kyšky
- vývar na podlévání
- sůl
- bobkový list
- kmín
- 4 střední brambory vhodné k vaření ve slupce
Postup Hříbkové ragú s valašskou kyškou
Postup přípravy receptu
-
Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a celé uvaříme ve slupce. Mladé tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.
Hříbky s cibulí vložíme na pánev, přidáme bobkový list, sůl a mírně podlijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut. Podléváme postupně, vždy malým množstvím vývaru tak, aby na konci vaření nezbyla na pánvi téměř žádná tekutina.
Uvařené houby podlijeme valašskou kyškou a necháme ještě cca 3 minuty povařit.
Podáváme s brambory uvařenými ve slupce.