Hrášková polévka se slaninou a krutonem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 350 g mraženého hrášku
- 750 ml kuřecího vývaru
- 3 plátky anglické slaniny
- 1 plátek toastového chleba
- hrst pažitky
- sůl
- bílý mletý pepř
Postup Hrášková polévka se slaninou a krutonem
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a celer. Vaříme tak 6 minut, aby zelenina dobře změkla. Přidáme nasekaný česnek a nasekanou petržel, restujeme tak asi 20 vteřin, aby se základ pěkně provoněl.
Přidáme mražený hrášek a vývar. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 10 až 15 minut.
Ponorným mixerem rozšleháme na pyré. Osolíme a opepříme.
Na rozpálené suché pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Stačí tak 3 až 5 minut. Dáme slaninu stranou a na vypečeném tuku opečeme malá kolečka vykrájená z toastového chleba.
Podáváme s opečeným chlebem, posypeme slaninou a dozdobíme nasekanou pažitkou.