Hrách na maďarský způsob recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 200 g loupaného žlutého hrášku
- 100 g prorostlé slaniny (nebo úzeného bůčku)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté červené papriky
- kmín
- 1 lžice rajského protlaku
- 200 g očištěných brambor
- bujón
- 200 g klobásy
- olej
- sůl
Postup Hrách na maďarský způsob
Postup přípravy receptu
-
Deň vopred namočený hrach uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme v kastróle a opražíme na nej narezanú cibuľu.
Vmiešame pretlak, rozotretý cesnak, papriku a trochu rasce. Pridáme zemiaky narezané na menšie kocky a scedený hrach.
Klobásu narežeme na kolieska, opečieme na oleji a spolu s olejom pridáme k hrachu. Zalejeme takým množstvom bujónu, aby bol hrach ponorený. Kastról prikryjeme pokrývkou a jedlo v rúre dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.