Hovězí v jogurtu recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- na vývar:
- 800 g hovězího masa (použila jsem kližku)
- 400 g cibule (4 ks)
- 8 kuliček nového koření
- 5 ks celého kardamomu
- 3 ks bobkového listu
- sůl
- na omáčku:
- 1,5 litrů bílého jogurtu (použila jsem 7%)
- 1 lžička majoránky
Postup Hovězí v jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrajime na kostky, cibuli oloupeme (nechame vcelku).
Oboji vlozime do hrnce, pridame kardamom, bobkovy list, nove koreni, osolime, zalijeme vodou (lehce nad uroven masa), privedeme k varu, pote ztlumime na minimum a pod poklickou varime do mekka. Vyvar precedime.
Jogurt pomalu, za obcasneho michani, ohrejeme.
Za staleho michani pridame asi 0,5 l horkeho masoveho vyvaru (zbytek vyvaru pouzijeme napr. na polevku). Pokud je smes prilis ridka, zahustime trochou mouky rozmichane v trosce vyvaru a povarime (ja pridavam jeste 100 ml smetany pro zjemneni - original je bez smetany).
Dochutime soli, peprem a majorankou.
Do omacky vlozime varene maso a cibuli a promichame. Podavame s arabskou ryzi s orisky (viz. odkaz v poznamce).