Hovězí s paprikou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g hovězího steakového masa, nakrájeného na velmi slabé plátky (proužky)
- 1/2 hrnku sójové omáčky (120 ml)
- 2 PL hnědého cukru
- 2 PL kukuřičného škrobu
- 1 PL čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 stroužky česneku - utřeného
- 1 ČL chilli omáčky
- 2 PL oleje na smažení
- 1 středně velká cibule - nakrájená na plátky
- 2 celé červené papriky - nakrájené na slabší plátky
- pálivá paprika na posypání
- lístky čerstvého koriandru na ozdobu a dochucení
- 2 balení rýžových nudlí á 200 g
Postup Hovězí s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sójovou omáčku, hnědý cukr, kukuřičný škrob, zázvor, česnek a chilli omáčku. Nalijeme na maso, promícháme a odložíme. (Pokud máme čas, můžeme nechat odležet v lednici cca 2 hodiny - není třeba).
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a orestujeme rychle cibuli, cca 1 minutu. Vyndáme na talíř. Pánev vrátíme na plotnu a jakmile se opět zahřeje, přidáme papriku. Restujeme cca 1 - 2 minutu. Vyndáme na talíř.
Pánev vrátíme na plotnu a opět rozehřejeme. Přidáme druhou lžíci oleje. Do rozehřátého oleje vložíme asi 1/3 marinovaného masa, necháme smažit cca 20 - 30 vteřin, obrátíme vidličkou/ kleštěmi a opět necháme smažit asi 30 vteřin. Vyndáme na talíř a tímto způsobem pokračujeme se zbývajícím masem. Snížíme teplotu, přidáme všechno maso, cibuli a papriku a řádně promícháme a prohřejeme. Přidáme zbytek omáčky, ve které jsme marinovali maso a necháme pár minut vařit. (Pokud je směs moc hustá, přidáme trochu vody. Omáčka musí mít správnou konzistenci - ani hustá, ani řídká.)
Podle návodu uvaříme rýžové nudle. Uvařené nudle smícháme s masovou směsí, řádně promícháme. Pokud je omáčka stále hustá, můžeme ji zředit horkou vodou. Můžeme podávat s nasekaným koriandrem a posypané pálivou paprikou.