Hovězí roláda plněná zeleninou v tortille recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 800 g hovězí libové sekané
- 2 šalotky
- 1 vejce
- 100 g mozzarelly
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- trochu strouhanky, bude-li potřeba
- olivový olej
- 1 balení zeleniny (žlutá a oranžová mrkev, hrášek, brokolice, květák)
- 2 tortilly
- 2 cibule
- máslo tak na jeden prst
- sůl
- pepř
Postup Hovězí roláda plněná zeleninou v tortille
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, mozzarellu nastrouháme a cibuli nakrájíme na kolečka.
Na troše oleje osmažíme šalotku, přidáme česnek, necháme jen krátce rozvonět a dáme vychladit.
Do mletého masa, přidáme sýr, vejce, vychladlou šalotku s česnekem, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat i trochu strouhanky (já většinou nedávám).
Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme trochu zchladnout.
Tortilly lehce pokropíme vodou a dáme na suchou pánev rozehřát (jdou pak lehce smotat), naplníme zeleninou a smotáme.
Na potravinářskou fólii vlhkýma rukama rozetřeme maso na 1 cm výšku, položíme tortillové roládky, pomocí fólie pevně srolujeme a dáme na chvíli do mrazáku trochu ztuhnout (lépe se s ní manipuluje).
Na dno pekáčku dáme trochu oleje, poklademe kolečky cibule, položíme roládu a pečeme přikryté 15 min na 200°C, pak stáhneme teplotu na 100°C a pečeme dalších cca 40-45 minut. Posledních 10-15 minut pečeme odkryté na barvu.
Servírujeme nakrájené na plátky s cibulí, šťávou z výpeku a jako příloha je vhodná jakákoliv úprava brambor. Já volila smetanovou bramborovou kaši.