Hovězí na česneku s dýní recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g hovězí kližky
- 500 g dýně (nakrájené na kostičky)
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 KL sušeného granulovaného česneku
- 1 PL sušeného medvědího česneku
- 100 g špeku nebo slaniny
- 1 PL sádla
- 1 PL červené sladké papriky
- hrst čerstvé majoránky
- hovězí bujón nebo vývar na podlévání
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
Postup Hovězí na česneku s dýní
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna vyškvařit.
Přidáme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso a orestujeme ho.
Vmícháme lžíci mleté červené papriky, osolíme, opepříme.
Přidáme granulovaný a medvědí česnek, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou dusit.
Když je masenko už skoro měkké přidáme dýni, strouhanou citronovou kůru a necháme dusit, dokud není masenko i dýně měkké.
Guláš dochutíme rozetřeným česnekem, čerstvou majoránkou, je-li potřeba dosolíme, dopepříme a už si pochutnáváme.