Hovězí na česneku recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500-600 g hovězí přední nebo kližka
- 2 hlavy česneku (český)
- 1-2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička soli
- 2 větší cibule
- tmavá instantní jíška
- 1-2 lžíce oleje nebo sádla
Postup Hovězí na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky.
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce do růžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci.
Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy.
Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou.
Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí).
Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou. Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny.