Hovězí maso na červeném víně a houbách recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- hovězí svíčková (nebo jiné hovězí maso)
- 1 větší cibule na kostičky
- červené víno 2 dcl
- trocha mleté papriky
- pepř(může být i 4 barevný)
- sůl
- houby sušené nebo čerstvé (sušené naložené přes noc ve studené vodě)
- olej asi necelé 1 dcl
- jalovec 2 PL
- bobkový list 2
- nové koření 5 kuliček
- 2 PL škrobu solamylu (kdo chce může přidat pro chuť i sojovou omáčku)
Postup Hovězí maso na červeném víně a houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu (nechala jsem marinovat 2 dny). Pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu, po 1/2 hodině vložíme houby, nakonec.
Až je maso měkké, rozkvedláme si polohrubou mouku s vodou a zahustíme. Nedávám hladkou, protože je to moc mazlavé.