Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 6 ks telecích líček nabo hovězích líček
- 1 cibule
- 6 větších plátků sušených rajčat
- 5 dkg uzeného špeku
- 2 lžičky naloženého zeleného pepře
- olej
- sůl
- hladká mouka
Postup Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený špek. Vše poctivě rozmělníme a následně vetřeme do všech kousků masa.
Takto potřené maso dáme uložit do druhého dne do lednice. Naložené maso následně opečeme velmi zprudka na pánvičce v oleji, dokud se maso nezatáhne. Takto opečená líčka přendáme do hrnce.
Do vzniklého výpeku na pánvi, vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do tmavé barvy (pozor hlídat, nespálit). Do tmava opečenou cibuli přendáme k masu do hrnce společně s plátky sušených rajčat.
Podlijeme horkou vodou do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou na co nejmenším plamenu, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu dokončíme tak, že na drobné kousky nakrájíme změklá sušená rajčata a vrátíme do šťávy.
Zahuštění provedeme rozmícháním lžíce mouky v trošce vody s následným přidáním do šťávy, vše dobře rozmícháme a necháme provařit 15 minut mírným varem.
Maso posypeme bohatě opečenou cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší a troškou silné šťávy.