Hovězí lasagne s mozzarellou recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého hovězího
- 350 g čerstvých lasagní
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 krájená rajčata v plechu (cca 400 g)
- 1 hrst petrželky
- 100 g sýra Blaťácké zlato (může být i jiný sýr)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Bešamel:
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- bílý pepř
- Dále:
- 50 g sýra Blaťácké zlato
- 1 mozzarella
- libovolná zelenina jako příloha
Postup Hovězí lasagne s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme na hrubém struhadle, mozzarellu na plátky a petrželku nasekáme.
Na pánvi na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme česnek, maso a za stálého míchání restujeme, než se maso opeče. Přidáme chilli omáčku, rajčata, sýr a petrželku.
Do kastrolku dáme rozpustit máslo, necháme zpěnit, vsypeme mouku a metličkou mícháme, aby se mouka nepřipálila.
Postupně začneme přilévat studené mléko a opět vše důkladně metličkou mícháme. Přivedeme k mírnému varu, okořeníme oříškem, solí, bílým pepřem a cca 10-15 minut ještě za stálého míchání necháme vařit.
Dno pečící formy potřeme trochou masové směsi, na to dáme těstoviny, pár lžic bešamelu, opět masovou směs, těstoviny atd. Stále střídáme a skončíme omáčkami. Nahoru naskládáme plátky mozzarelly, posypeme nastrouhaným sýrem a přikryté alobalem dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 50 minut. Potom sundáme alobal a ještě dopečeme 10 minut na barvu.
Hotové necháme pár minut odpočinout, nakrájíme a servírujeme s libovolnou zeleninou.