Houbová zelňačka s čočkou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1000 g kysaného zelí
- 150 g zelené čočky
- 500 g mražených lesních hub
- voda
- sůl
- 10 kuliček pepře
- kmín
- 3 kuličky nové koření
- 2-3 bobkové listy
- tekuté polévkové koření, kostka Maggi (kdo používá)
- Zásmažka:
- 1 menší cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 3-4 stroužky česneku
- červená mletá paprika sladká
- červená mletá paprika pálivá
- zakysaná smetana k servírování
Postup Houbová zelňačka s čočkou
Postup přípravy receptu
-
Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.
Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.