Hořčicové fazolky - teplý salát, příloha... recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 250 g zelených fazolek, mražených nebo čerstvých
- 1 cibule
- máslo nebo olej
- 3 kuličky nového koření nebo mleté
- 1 bobkový list
- plná čajová lžička plnotučné hořčice, cca 15 gramů
- 120-150 ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup Hořčicové fazolky - teplý salát, příloha...
Postup přípravy receptu
-
Na másle nebo trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli s kořením, které uvolní vůni. Pokud nechceme na závěr z fazolek lovit kuličky nového koření, můžeme použít koření mleté, dle vlastní chuti. Poté přisypeme fazolky, pokrájené na kratší kusy, hořčici a vše společně ještě krátce smažíme, aby se z hořčice srazila štiplavost.
K fazolkám následně přilijeme smetanu, osolíme a bez poklice za občasného promíchání povaříme do odpaření přebytečné tekutiny. Ze smetany by měl zůstat jen trošek krémového sosu.
Podáváme jako teplý fazolkový salát s pečivem, jako součást přílohy, například k přírodnímu masu, případně s bramborem a volským okem jako bezmasý pokrm...
Pokud chceme mít v hořčicových fazolkách omáčku a ne sos, dáme o maličko víc hořčice a fazolky před zalitím smetanou zaprášíme maličko hladkou moukou (půl lžičky stačí), promícháme a až pak přilijeme smetanu, kterou nenecháme zredukovat na sos, ale vše pod poklicí na mírném ohni krátce podusíme.