Holandské koblížky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 100 g rozinek
- 2,5 dl mléka
- 1 jablko
- 20 g droždí
- 1 lžička soli
- olej na smažení
- moučkový cukr
- 1 kostka cukru
Postup Holandské koblížky
Postup přípravy receptu
-
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nahrubo nastrouháme.
Z vlažného mléka a 1 kostky cukru zaděláme kvásek.
Mouku osolíme, smícháme ji s nastrouhaným jablkem a rozinkami.
Přidáme žloutky a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme cca 40 minut kynout.
Z těsta lžící vykrajujeme kousky a ihned je smažíme. Ještě horké koblížky pocukrujeme.