Hoisin krevety s rýží recept
Top Recepty, Mořské plodySuroviny na recept
- 10 krevet (počet 5 ks na osobu)
- 3 lžíce omáčky hoisin
- 1 lžíce sójové omáčky tmavé
- 1 lžíce rýžového vína
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- sezamová semínka
- stonek jarní cibulky
- 1 ks papričky
- vařená rýže k podávání
Postup Hoisin krevety s rýží
Postup přípravy receptu
-
Očistěné krevety osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V misce prošleháme metličkou obě omáčky i víno a necháme stranou.
Ve wok nebo jiné pánvi ohřejeme olej na střední teplotu a po částech opékáme krevety cca 1 minutu (pokud máme šedé 2 min z každé strany).
Všechny opečené krevety promícháme s omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou s papričkou.
Podáváme s rýží ale hodí se i rýžové nudle, kuskus nebo guinoa.