Hodolanská omáčka od Jarouška recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 1 střední cibule - nahrubo nakrájet
- 300 g klobásy nebo kvalitních špekáčků (možno zkombinovat) - na kostičky
- 3 sterilované okurky - na kostičky
- 3 větší střední brambory - na kostičky
- 1 mrkev - nakrájet nadrobno
- 1 petržel - nakrájet nadrobno
- 1 kostka masoxu
- 1 lžička vegety
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 3 bobkové listy
- 3 kuličky celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- 200 ml smetany na vaření
Postup Hodolanská omáčka od Jarouška
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience, kromě brambor, dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.
Přidáme nakrájené brambory a po jejich změknutí zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou rozkvedlanou ve vodě a provaříme cca 5 minut.
Nakonec přidáme smetanu a prohřejeme. Můžeme přidat i vajíčko natvrdo nakrájené na kostičky.