Hlíva ústřičná na smetaně s mrkví, petrželkou a těstoviny Strozzapreti recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 300 g hlívy ústřičné
- 2 šalotky
- 1 menší mrkev
- hrst petrželky
- 1 smetna 36 %
- kousek másla
- 1 lžíce oleje
- 1 dl vývaru, nebo voda a kousek gelového slepičího bujónu
- sůl
- bílý pepř
- Dále:
- 1 balení (250 g) těstovin Strozzapreti
Postup Hlíva ústřičná na smetaně s mrkví, petrželkou a těstoviny Strozzapreti
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a nakrájíme na 1 cm proužky, petrželku a šalotku nakrájíme na drobno a mrkev na tenké hranolky.
Na kousku másla a lžíci oleje osmahneme šalotku, přidáme hlívu, mrkev a dusíme 5 minut. Přidáme vývar, osolíme, opepříme a dál dusíme, až je hlíva měkká.
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny slijeme, přidáme lžíci olivového oleje a řádně protřeseme.
Když je hlíva měkká (ale nesmí být rozvařená, stále spíš křupavá), přidáme smetanu a zredukujeme na požadovanou hustotu.
Nakonec přidáme petrželku a můžeme servírovat. Hotové jídlo přizdobíme kousky mrkve a petrželkou.