Hlávkový salát se smaženým vejcem recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

1 hlávkový salát
2 vejce
4 pl strouhanky
sůl, pepř
1 kl másla
Dresink:
4 pl oleje
šťáva z půlky citronu
sůl, pepř
javorový sirup nebo med

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát propereme, rozkrojíme nebo natrháme a rozdělíme na dva talíře.

  2. V pánvi opražíme na sucho strouhanku a přesypeme do misky. Vajíčka vyklepneme, rozmícháme, osolíme, opepříme a na másle je za stálého míchání usmažíme. Přisypeme k nim opraženou strouhanku a promícháme.

  3. Olej a citronovou šťávu dáme do misky a šleháme metličkou, až se udělá hustší zálivka. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek javorového sirupu nebo medu na dochucení.

  4. Vaječnou směs rozdělíme na porce salátu. Dresinkem salát polijeme a ihned podáváme, dokud je strouhanka křupavá. Můžeme posypat bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!