Hermelínové fondue recept

Top Recepty, Sýry

Suroviny na recept

Hermelín dle počtu porcí
šunka nebo jiná uzenina zhruba 50 g na porci
tvrdý sýr
různá zelenina:
zelená paprika
žlutá paprika
pórek
salátová okurka
čerstvé bylinky:
pažitka
bazalka
petrželka
hrubší slané tyčinky nebo bílé pečivo - banketky
hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě.

  2. Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na maličkosti používám minitroubu se spodním i horním ohřevem. Tam bych Hermelín zabalila do alobalu, nebo použijeme mikrovlnou troubu, kde to budeme mít rychlejší. Já dělala v ní.

  3. Hermelín vložíme do spíše menšího mikrotenového sáčku, který jsme vevnitř trošku pokropili vodou, jen malinko.

  4. Sáček volně založíme pod sýr, vložíme do mikrovlnné trouby a vlníme 1/2 až 1 minutu při sníženém výkonu. Mám MT o výkonu 900 W a dala jsem na polovinu. Musíme hlídat, sáček se nafoukne a vznikne v něm trochu páry, Hermelín se taky nafoukne, vnitřek bude tekutý a to je ten okamžik, kdy musíme troubu vypnout.

  5. Malou chvilku ještě necháme, pak sýr vyjmeme, dáme na talíř a opatrně ostrým nožem nahoře nařízneme do kříže a ty konce přeložíme ke kraji.

  6. Dále už vše přidáme dle své fantazie, na kostičky nakrájenou šunku, sýr, zeleninu, hroznové víno a dozdobíme bylinkami. Prostě co máme, fantazii se meze nekladou.

  7. Na okraj talíře přidáme 2 dlouhé hrubší slané tyčinky a k talíři vidličku. Každý si napichuje a máčí v tekutém Hermelínu. Doporučuji si vše nachystat předem a nakonec připravit teprve sýr, jinak zase tuhne. Určitě můžeme na sýr použít i nějaké koření, nebo zrovna koupit už nějaký s příchutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!