Haše z vařeného masa a brambor recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- cca 250 g vepřového masa (dělala jsem ze zbytku vařených vepřových žeber)
- 2 brambory (vařené ve slupce)
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1-2 lžic sádla (podle typu masa)
- 2 lžíce cibulky (smažené)
- majoránka (sušená)
- pepř
- petržel
- pažitka
- libeček
- sůl
Postup Haše z vařeného masa a brambor
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno.
Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.
Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova.
Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi. Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.