Haše z vařeného masa a brambor recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

cca 250 g vepřového masa (dělala jsem ze zbytku vařených vepřových žeber)
2 brambory (vařené ve slupce)
2 vejce
3 stroužky česneku
1-2 lžic sádla (podle typu masa)
2 lžíce cibulky (smažené)
majoránka (sušená)
pepř
petržel
pažitka
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno.

  2. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.

  3. Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova.

  4. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi. Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!