Harissová sekaná s cuketou, lučinou a bylinkami recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 750 g mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- 2 PL lučiny (žervé nebo tvarohu)
- 1,5 -2 PL hrubé mouky (podle potřeby na zahuštění)
- 1-2 PL harissy (množství dle každého)
- 2 stroužky česneku
- olej voda
- 1 cuketa
- 2-3 rajčata
- Čerstvé bylinky:
- libeček
- majoránka
Postup Harissová sekaná s cuketou, lučinou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté kuřecí maso, sůl, pepř a nasekaný libeček. Přidáme dvě lžíce ostré harissy, 1,5 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce lučiny, prolisovaný česnek, omytou cuketu, nastrouhanou na tenké plátky a nasekanou čerstvou majoránku. (5-6 plátků cukety dáme stranou nakonec).
Masovou směs dobře promícháme a spojíme s jedním vejcem. Je-li směs příliš řídká a nespojuje se, přidáme na zahuštění více mouky.
Uděláme jednu větší šišku. Šišku masa dobře zabalíme do alobalu, aby šťáva nevytékala. Maso v alobalu na pekáčku zalijeme vodou, která sahá cca do jedné třetiny masa a zakápneme olejem.
Pečeme cca 25 minut v rozehřáté troubě. Po této době odstraníme ze sekané alobal. Sosík, který se uvolnil z masa do alobalu, nalijeme do pekáčku, sekanou pokapeme sosem a posypeme drceným kmínem. Podle potřeby ještě masovou šišku malinko podlijeme vodou. K sekané vložíme i zbylé plátky cukety a přidáme půlky rajčátek. Pečeme i se zeleninou dál dozlatova. Sekanou s cuketou podáváme s kaší nebo brambory. Záleží na chuti.