Guláš z vepřového a uzeného masa recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové plece
- 200 g uzené krkovice
- 3 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 1-2 lžíce mleté papriky
- plná lžíce sádla
- lžíce hladké mouky
- vývar nebo voda+bujon
- lžíce protlaku
- sůl
- pepř
- kmín
- chilli
Postup Guláš z vepřového a uzeného masa
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Rozehřejeme sádlo a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do hněda. Přidáme nakrájený česnek, koření a protlak. Po chvíli přidáme papriku a zamícháme.
Zalijeme vývarem a vaříme téměř do měkka. Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli vaříme a přidáme mouku dobře promíchanou v troše vývaru nebo vody.
Přilijeme k masu a vaříme dalších 15-20 minut s občasným promícháním. Dochutíme chilli kořením a podáváme nejlépe s chlebem.