Griotka z višní podle mé kmotřičky recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- 1 kg višní
- 1/2 l vodky
- 1/2 kg cukru krystal
- 3 dl červeného vína
- 5 ks hřebíčku
- 2-3 cm celé skořice
Postup Griotka z višní podle mé kmotřičky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme ohřát červené víno s kořením, až začne nabírak k varu vypneme, přisypeme cukr a za občasného promíchání necháme rozpustit.
Višně opláchneme, odstraníme stopky - já jsem i vypeckovala, dáme do větší uzavíratelné nádoby, zalijeme 1/2l vodky, přilijeme vychlazený sladký roztok s kořením, promícháme, uzavřeme a necháme při pokojové teplotě na světlém místě - ale ne na přímém slunci macerovat 7-8 týdnů. Občas můžeme promíchat.
Poté přecedíme nejlépe přes punčochu/čistou:-)/slijeme do lahví a ucucáváme.
Višně můžeme konzumovat ihned, ale pozorpo malých dávkách,dají se i zamrazit k pozdějšímu využití.