Grilované špízy z norského lososa recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 2 porce čerstvého lososa
- 3 citrony v BIO kvalitě
- domácí bazalkové pesto
- keříková cherry rajčátka
- celozrnná bageta
- rukola
- olivový olej
- hrubozrnná mořská sůl
- slunečnicová semínka
- citronová šťáva
- grilovací jehly nebo špejle
Postup Grilované špízy z norského lososa
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu. Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí.
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.
Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek. Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty.
Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.