Grilované chipsy z bůčku recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- alespoň 1 kg bůčku bez kosti a kůže
- sůl
- pepř
- sweet chilli omáčka
- BBQ omáčka
- česnek
- parmezán
Postup Grilované chipsy z bůčku
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na 3-4 mm tenké plátky, rozložíme, přikryjeme fólií a vyválíme válečkem na cca 2 mm. Osolíme, opepříme a dáme grilovat nepřímou metodou. Při 180°C pomalu grilujeme 15 min.
Mezitím smícháme omáčky, směs osolíme, opepříme a přidáme česnek. Bůček na roštu otočíme, potřeme směsí omáček a česneku. Po dalších 10 minutách posypeme parmezánem a grilujeme dalších 5 minut.
Sundáme z grilu a servírujeme jak v teplé, tak vlažné nebo studené podobě.