Grilovaná tvarůžková kapsa recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

20 dkg Olomoucké tvarůžky
Anglická slanina - 10 dkg
Vepřová krkovička - 4 plátky
Brambory - 1 kg
Středně velká cibule - 2ks
Grilovací koření
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka i se slupkou. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku mírně naklepeme (ne paličkou, ale dlaní). Plátky masa mírně posypeme grilovacím kořením.

  2. Na rozprostřený alobal naklademe nakrájené brambory mírně osolené, kolečka cibule, 2 plátky anglické, 5 dkg olomouckých tvarůžků, plátek krkovičky, kolečka cibule a opět brambory.

  3. Naplněný alobal zabalíme a kraje řádně zatěsníme, aby šťáva nevytekla. Raději do dvou vrstev.

  4. Tvarůžkovou kapsu grilujeme 45 - 60 minut za občasného obracení. Podáváme s chlebem a dresingy podle chuti. Zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!