Grilovaná krkovice a bramborovo-květáková kaše s koprem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

plátky krkovice
olej
sůl
pepř
česnek
paprika
Kaše:
1 kg brambor
½ menšího květáku
mléko dle potřeby
máslo na 3 prsty
hrst nasekaného kopru
sůl
Dále:
okurky
cherry rajčátka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naložíme do směsi z oleje, česneku, papriky, soli, pepře a necháme v lednici přes noc.

  2. Druhý den grilujeme za občasného potření marinádou z obou stran do měkka.

  3. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  4. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, mléko, květák, sůl, kopr a šleháme dohladka. Je-li potřeba, přidáme mléko a dochutíme solí.

  5. Servírujeme zdobené okurkou, rajčátky a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!