Gnocchi zapečené s kuřecím masem, smetanou a nivou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- kuřecí maso, nejlépe prsa
- olivový olej
- sůl
- smetana ke šlehání
- Niva
- červená cibule
- gnocchi
Postup Gnocchi zapečené s kuřecím masem, smetanou a nivou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát. Nivu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
V pánvičce rozehřejeme olej a kučecí kousky na něm ze všech stran orestujeme. Odstavíme ze sporáku.
Maso vytáhneme a na zbytku tuku orestujeme cibuli.
Gnocchi uvaříme podle návodu.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, dolů dáme kuřecí maso, na to cibuli, na to uvařené gnocchi. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme nastrouhanou Nivou.
Přikryté dáme zapéct do trouby na cca 180. Délka zapékání záleží na troubě a na tom, jestli chceme mít smetanu tekutější nebo hustší.