Frikadelky se žampionovou omáčkou recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

Na frikadelky:
mleté maso(směs vepřového a hovězího)
vejce
cibule
starší houska
mléko
česnek
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na omáčku:
cibule
sterilované žampiony
kyselé okurky
kopr
sladká smetana
dijonská hořčice
bílé víno
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli.

  2. Ze směsi vytvoříme menší karbanátky a na oleji si je opečeme.

  3. Do výpeku přidáme kousek másla. Pokud máme výpek příliš přepečený plný drobečků, raději ho nepoužijeme a omáčku začneme na čisté pánvi s máslem.

  4. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou zesklovatíme. Dále vložíme žampiony a na proužky nakrájené okurky, osolíme, opepříme a podlijeme trouchou bílého vína.

  5. Přibližně 10 min. dusíme.

  6. Vlijeme smetanu, přidáme hořčici a nakrájený kopr a již pouze mírně provaříme.

  7. Podle chuti dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!