Fofrovanec z Vysocka recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 8 brambor
- 1 vejce
- hladká mouka
- špetka drceného kmínu
- sůl
- majoránka
- mletý pepř
- 1-2 stroužky česneku
- sádlo na vymazání kastrolu
- kousek špeku nebo uzeného bůčku
- 1-2 cibule
Postup Fofrovanec z Vysocka
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na drobně pokrájeném špeku (uzeném boku) osmažíme krájenou cibuli a necháme prochladnout.
Ze všech ostatních surovin uděláme těsto jako na klasický bramborák a vmícháme do něj obsah pánvičky.
Kovový kastrol vymažeme sádlem, urovnáme do něj bramborovou hmotu a upečeme v horké troubě dočervena. Hotové ještě horké nakrájíme a podáváme s kyselou okurkou nebo kysaným zelím.