Fish and Chips podle Dity P. recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- Na pomfritky:
- 1 kg brambor
- 6 PL olivového oleje
- hrubá sůl
- Na rybičku:
- 500 g filetů z ryb (mořské tresky nebo jiné ryby, samosebou i čerstvé)
- sůl
- Na těstíčko:
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- 250 ml piva
- 2 bílky
- (Na tatarku):
- 1 vejce
- 2 dcl oleje
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- cibulka
- kyselá okurka
- worchester
Postup Fish and Chips podle Dity P.
Postup přípravy receptu
-
Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.
Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se lžící hořčice, solí a pepřem šleháme za pomalého přilévání oleje do husté omáčky. Pak nastrouháme (nebo drobounce nakrájíme) cibulku, kyselou okurku a přidáme lžíci worchesteru (variací je hodně, takže každý podle své chuti).
Uložíme do ledničky, krásně se proleží a chutě se spojí.
A zase k brambůrkům:-). Hranolky osušíme v utěrce, uložíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dobře promícháme, aby byly olejem pěkně obalené. Šoupneme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme dozlatova a dokřupava. Posolíme hrubou solí.
Než se hranolky upečou, věnujeme se těstíčku a rybičce. Mouku smícháme se solí a pepřem, přilijeme pivo a vyšleháme pěkně dohladka. Zvlášť ušleháme polotuhý sníh ze 2 bílků a zlehka!! vmícháme do těstíčka. Filety nakrájíme na hrubší proužky, posolíme a protáhneme těstíčkem.
Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.