Filety ze pstruha na bramborovém pyré recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 čerstvý pstruh (450 g)
- 2 hrsti mraženého hrášku
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- celý kmín
- přepuštěné máslo
- olivový olej
- karotka
- máslový žampion
- petrželová nať
Postup Filety ze pstruha na bramborovém pyré
Postup přípravy receptu
-
Ze pstruha vyřízneme 2 krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na 2-3 místech šikmo prořízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil. Takto připravené filety zcela bez kostí pouze osolíme a posypeme kmínem.
Z obou stran obalíme v hladké mouce a vložíme kůží dolů na rozpálenou grilovací pánev, na které si krátce předtím dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla. Zprudka opečeme z jedné strany a po opatrném otočení i z druhé strany.
V druhé pánvi si prohřejeme na trošce olivového oleje na klínky nakrájenou karotku a na plátky nakrájený žampion. Vše osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat.
Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s trochou bramborového pyré a teplou zeleninou. Rybu servírujeme opečenou kůži nahoru.