Filety z lososa s čočkovým ragu recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 větší filety lososa nebo 8 malých
- 100 g čočky
- 50 g kořenové zeleniny
- 30 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 20 ml kuřecího vývaru
- 1 citron
- 2 PL másla
- 1 KL mouky
- 1 PL cukru
- 2 větvičky tymiánu
- sůl
- černý pepř
- ocet balsamiko
- čerstvá máta na dochucení
- olej
Postup Filety z lososa s čočkovým ragu
Postup přípravy receptu
-
Čočkové ragů: Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jížkou. Provaříme cca 10 minut. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, peprem, čerstvou citr. kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimíchame oříšek másla.
Losos: lososa osolíme, opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpálenéhooleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrceny česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhe strany. Pánev odstavíme a nechame jeste chviličku dopéct Před podáváním pokapeme lososa citr. štávou.