Filé z tresky s lesními houbami se smetanou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 500 g filetů z tresky
- velká hrst lesních pevných hub
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- olej
- 1 šalotka
- sůl
- pepř
- pažitka
- citronová šťáva
Postup Filé z tresky s lesními houbami se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, zpěníme na něm nakrájenou šalotku a přidáme očistěné a pokrájené houby. Osolíme a dusíme doměkka.
Filé osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji.
K připraveným houbám nalijeme smetanu, krátce povaříme, dochutíme čerstvě mletým pepřem, citronem a je-li třeba, ještě přisolíme. Tresku rozdělíme na talíře a navršíme na každý kousek smetanové houby a hustě posypeme pažitkou.
Jako přílohu jsem zvolila paprikovou rýži - na pánvi rozehřejeme velký oříšek másla, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, rozvonět a hned přidáme rýži, připravenou podle návodu nebo jak jsme zvyklí.