Fazolový guláš s uzeninou a žampiony recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

300 g zauzeného špeku (slaniny)
3 větší cibule
3 pikantnější klobásky
3 bílé papriky
3 prolisované stroužky česneku
7 středně velkých žampionů
1 kostka zeleninového bujónu/kdo nepoužívá,tak vynechá
snítka libečku
2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
2 zarovnané polévkové lžíce hladké mouky
1 zarovnaná polévková lžíce sladké papriky
1 polévková lžíce sušené majoránky
na špičku nože chilli nebo pálivé papriky
sůl
nasekaný libeček na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme a nakrájíme-cibuli na tenké půlkolečka, žampiony na silnější plátky a papriky rozpůlíme a nakrájíme na širší proužky.

  2. Špek nakrájíme na menší kostičky, klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na širší půlkolečka. Fazole přecedíme a nálev nevyléváme.

  3. Do hlubšího hrnce dáme mírně vyškvařit slaninu, přidáme klobásky a necháme 3 minuty osmahnout. Vložíme cibuli a další 3 minuty restujeme. Poté přidáme žampiony, nakrájené papriky, snítku libečku, bujón, promícháme a necháme ve vlastní šťávě 10 minut podusit.

  4. Mezitím si ve 2dl nálevu z fazolí a 1dl vody rozmícháme hladkou mouku s paprikou a chilli.

  5. Do podušené směsi přidáme fazole, vlijeme připravenou záklechtku, dáme prolisovaný česnek, promícháme a za občasného zamíchání vaříme na slabém plameni 10 minut. V závěru vaření přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a nasekaný libeček. Dle chuti přisolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!